خانه / آموزش برنامه نویسی وب / زبان برنامه نویسی PHP

زبان برنامه نویسی PHP

Php چیست؟

در سال ۱۹۹۴،Php ایجاد شدResmos lad forod ایجاد کننده اولیه آن بوده است. ولی در طی زمان این برنامه توسط سایر متخصصین و برنامه نویسان تکمیل گردیده و به تفکر کنونی آن درآمده است تا کنون چهار بار به صورت اساسی باز نویسی شده است در دی ماه سال ۱۳۸۰ حدود ۵ میلیون مورد استفاده متفاوت قرار گرفته و در حال حاضر نیترانی تعداد به سرعت در حال افزایش است تعداد موارد استفاده کنونی آن را می توانیم از سایت www.Php.net مشاهده نمائید.

Php برنامه ای است که محتوی آن باز نمود(open source) و استفاده کنندگان از آن می توانند نحوه کارکرد و متن برنامه را مشاهده نمود و یا تغییراتی به دلخواه انجام دهند.

Php ابتدا به معنای صفحه اصلی شخصی(personal home page) ولی اکنون با اعمال تغییراتی که جهت هماهنگی با GNU انجام پذیرفته است به معنب پردازنده فوق العاده می باشد. در مقایسه با محصولات مذکورPhp دارای قابلیت های ویژه است:

۲) قابلیتهای Php:

بزرگترین رقبای PhP در حال حاضر(GSP) jara sever pageو(ASP) و Perl FusionMicnosoft Acdive Sevver می باشد.

۳) کارایی بسیار بالا:

Php بسیار کار است به نحوی با استفاده از یک سرور ارزان قیمت می توانید روزانه به میلیون ها مراجعه کننده خدمت ارائه کنید با استفاده از ملاکهای ارائه شده توسط zend technolgies ارائه شده(www.zend.com) به لحاظ کاراییPhp رقبای خود را بسایر با ۷ پشت سر گذاشته است.

۴) قابلیت اتصال به تعداد زیاد و متفاوت بانکهای اطلاعاتی:

Php با بانکهای متفاوتی قابلیت اتصال دارد علاوهMysql به بانکهای اطلاعاتی sjbqse,MSQL,Filepro,HYPerware نیز قابلیتهای اتصال را دارا می باشد. شما می توانید به هر سیستم عاملی کهODBC را ارائه میدهدPhp رابرای ان بانک استفاده نمایید که سیستم عامل ویندوز و نیز محصولات ان نیز در این دسته است.

۵) دارا بودن دستورات غنی برای استفاده های لازم در سایتها:

به دلیل این که Php برای استفاده سایتها طراحی و نوشته شده است برای کاربرد های متفاوت که در سایتها مورد نیاز می باشد توابع بسیار غنی در آن موجود می باشد با چند دستور کوتاه می توان عکسی را با فرمتGIF و PWG رسم نموده یا اینکه به شبکه دیگری وصل شده و یا ایمیل متعددی را ارسال نمود و با COOKies و یا فایل هایPhp ایجاد نمود.

۶) هزینه تامین و نگهداری بسیار پائین برای این برنامه:

Php به صورت مجانی ارائه می شود و در سایتwww.php.net آخرین نسخه آن قابل دانلود است.

۷) سهولت استفاده و آموزش آن:

نحوه نگارش و دستوراتPhp تشابهات بسیار زیادی با زبان perl,c دارد اگر زبانهایی cو یا prel یاjava و c++ آشنایی داشته باشید به راحتی می توانید Php را فرا گیرید.

۸) قابلیت تغییر و حمل آن:

Php با سیستم عامل متعددی سازگار است. سیستم های عامل مجانی مشابهunix مانندFreeBDS,linux و سیستمهای عامل تجاری مشابه unix مانندIRIX,SOLQNS و نیز با سیستم عاملmicrosoftwindows سازگاری دارد. جالب است است که در اغلب موارد بدون نیاز به تغییر در متن برنامه می توانید آن را در تمامی سیستمهای عامل مورد استفاده قرار دهید.

۹) ارائه شدن متن برنامه

متن کامل برنامه در اختیارتمامی مصرف کنندگان Php قرار گرفته دست و آنان نیز می توانند تغییرات مورد نیاز خویش را در آن اعمال نمایند و لزومی جهت تمامی با شرکت تولید کننده آن وجود ندارد.

از سیستم عامل، سیستم عامل هایی می باشند که بر روی سرویس دهنده نصب می شوند.php نه تنها قابلیت اجرا بر روی هر سیستم عاملی را دارا می باشد بلکه برای منتقل کردن برنامه های آن از یک سیستم عامل به سیستم عامل دیگر احتیاج به تغییرات اندکی خواهید داشت و حتی در بعضی ار موارد بدون احتیاج به هیچ تغییری می توانید یک برنامه به زبان php را از سیستم عامل به سیستم عامل دیگر منتقل کنید. منظور ازHtml embeded بودن php این است که دستورات این زبان در بین کدهایhtml قرا میگیرند. بنابراین برنامه نویسی به زبان php کمی پیچیده تر از برنامه نویسی به زبان Htmiبه حساب می آید. Php بر خلاف زبانهای برنامه نویسی Progamming Languages یک زبان اسکریپتی(Scripting Language) می باشد به عبارت دیگر دستورات php بعد از رخداد یک رویداد(Event) اجرا می شوند. این رویدادها می توانند شامل ارسال یک فرم رفتن به یکURL مشخص و یا مواد دیگر باشند متدوالترین زبان اسپیکری زبانJava Script می باشد که معمولا برای پاسخ به رویدادهای کاربرد در مرورگر وب به کار می رود تفاوت عمده JavaScript با phpدر این است کهJava Script یک تکنولوژی سمت سرویس گیرنده(client side) می باشد. زبان هایی مانند Java Script یا php تفسیر شونده (Interpreted)نامیده می شوند.

به عبارت دیگر برای اجرا به یک مفسر مانند مرورگر وب احتیاج دارند. اما زبانهای برنامه نویسی مانندc یاjava بعد از ترجمه به زبان ماشین(compile)به خودی خود قابل اجرا می باشند جدیدترین نسخه php نسخه۴ این زبان اسکریپتی می باشد و کلیه فایل ها و کدهایی که توی این و بلاگ ارائه میشه تحت این نسخه کار میکنند. اما یک مشکل هست که اکثر سرویس دهنده ها از نسخه ۳ استفاده میکنند. تفاوت این دو نسخه php بسیار اندک هست و تغییرات مهم عموما در مسیر اصلاح عملکرد این زبان صورت گرفته شده است php چگونه کار میکند؟خوب از حالا به بعد یکم بحث را تخصصی تر کنیم! در ادامه می خواهیم در مورد این صحبت کنیم که: php چگونه کار می کند؟ و ما چطوری می توانیم برنامه های php رو اجرا کنیم و به چیزهای احتیاج داریم؟ همان طور که میدانید php یک زبان سمت سرویس گیرنده است! و این بدان معنی است که کدهای نوشته شده به این زبان در کامپیوتر میزبان(Host) صفحات وب قرار می گیرد. برای مثال وقتی که شما به سایت وب www.php.com می روید.(ISP)internet servise provider شما درخواست(Request) شما را به سرویس دهنده ای که اطلاعت این سایت را نگهداری می کند ارسال می کند. در این هنگام سرویس دهنده بعد از خواندن کدهای php آنها را پردازش می کند.

برای مثال در این مورد php به سرویس دهنده فرمان میدهد که اطلاعات یک صفحه وب را به صورت برچسبهایHTML به مرورگر شما منتقل کند بنابراین phpیک صفحهHTML را تولید می کند. این حالت با هنگامی که صفحه از ابتدا با کدهایHTML طراحی شده باشد تفاوت دارد در حالت دوم تنها یک درخواست به سرویس دهنده ارسال می شود و سرویس دهنده نیز اطلاعات موجود را به مرورگر کاربر تفاوتی بینphphome,.htmihome وجود ندارد اما تفاوت عمده ای بین این دوحالت وجود دارد و ان این است که در حالت اول صفحه بصورت دینامیک توسط سرویس دهنده تولید شده است وای در حالت دوم به صورت بدین صورت نیست و ممکن است برای مثال تفاوتی بین اینکه کاربر قبلا اینص فحه رابازدید کرده یا برای بار اول است که بازدید می کند وجود داشته باشد. پس هر آنچه phpانجام میدهد در همان سمت سرویس دهند انجام می دهد و سپس اطلاعات مناسب را به سرویس گیرنده منتقل می کند. در همان سمت سرویس دهنده انجام میدهد و سپس اطلاعات مناسب را به سرویس گیرنده منتقل می کند. مهمترین نیاز برای کار با دستری بهسرویس دهنده ای می باشد که phpرا پشتیبانی کند. قبلا گفتم که php یک زبان سمت سرویس دهنده می باشد. تا جایی که من اطلاع دارم سیستم عامل های که php می تواند روی آنها نصب گردد عبارتند از Windowsunixوlinux os/۲ Macintosh البته بحث ما بیشتر پیرامون دو سیستم عامل خواهد بود: linuxوWindowsunix در درسهای بعدی منتظر این باشید که چگونه می توانید سیستم خودتان را به یک web serve تبدیل کنید و چطوری می توانید ان رو پیکر بندی کنید که از php پشتیبانی کند! پس با ما باشید…

● پیش نیاز ها:

قبل از شروع به یادگرفتن php بهتر است که ما اطلاعات اولیه ای راجع به وب htmi و اساس طراحی وی داشته باشید. داشتن تجربه برنامه نویسی نیز می تواند موثر باشد.

● Php چیست؟

▪ مخفف عبارت:preprocessor Hypertext

▪ زبان برنامه نویسی برای سرور می باشد به عبارت دیگر برنامه هایی که می نویسید بر روی سرور اجرا می شوند. همانند ASP

▪ بانکهای اطلاعاتی مختلف را پشتیبانی می کند. مانند(PosegreSQL,Genaric ODBC,etc,Sybase,solidMysQL,Informix,oracle)

▪ یک نرم افزار با سورس باز(open source) است.

▪ یک نزم افزار رایگان برای دانلود و استفاده می باشد.

● فایلهای php چگونه اند؟

فایهل های php می توانند حاوی متن، کدهای htmiوا اسکریپت ها باشند. اسکریپت ها برنامه هایی هستند که روی سرور اجرا می شوند.

▪ مرورگرها با فایلهای php همانند فایلهای htmi رفتار می کنند.

▪ فایلهای php با پسوند htmi و phpوphp۳ وجود دارند.

● MYSQL چیست؟

▪ یک بانک اطلاعاتی ساده می باشد.

▪ برای بانک های کوچک و متوسط ایده آل است.

▪ استانداردSQL راپشتیبانی میکند.

▪ بر روی اکثر سکوها قابل اجرا است.

▪ یک نرم افزار رایگان برای دانلود و استفاده می باشد.

● MYSQL+PHP

هنگامی که این دوبار با هم ترکیب شوند شما می توانید برنامه هایی کاربردی بنویسید که بر روی اکثر سکوهای ویندوز یونیکس قابل اجرا باشند.

▪ چراPHP

بر روی سکوهای مختلف قابل اجرا است: ویندوز، لینوکس، یونیکس و…

تقریبا با تمامی سرورهای امروزی سازگار است:IISو Apacheو…

نرم افزار رایگان است که می توانید از این آدرس دانلود کنید:

▪ http://www.php.net

قابلیت یادگیری راحت و همچنین کاربردی بودن از ویژگی های منحصر به فرد این برنامه است.

▪ برای شروع:

نرم افزارphp رو از سایت ذکر شده دانلود کنید.

میتوانید از سرورIIS ویندوز و یاApache برای ویندوز و لینوکس استفاده کنید.

MYSQL را بر روی سیستم خود نصب کنید.

درباره ی Administrator

همچنین ببینید

دانلود کتاب آموزش Asp.Net

ASP.NET دانلود مقاله آموزش Asp.Net

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *