خانه / آموزش عمومی / مجموعه پرسش و پاسخ ها درباره کامپیوتر

مجموعه پرسش و پاسخ ها درباره کامپیوتر

!….? ؟….!

صفحه خطا یا صفحه آبی ( قرمز ) در ویندوز چیست ؟

ویروس چیست و انواع ویروس ها کدام است؟

چرا ویروس کامپیوترم حذف نمی شود؟

ویندوز XP یا ویستا ( Vista ) کدام بهتر است؟

Microsoft .Net Framework چیست ؟

فايل هاي ini. چیستند ؟

سیستم عامل Linux بهتر است یا Windows؟

فرمت NTFS چیست؟

پاسخ پرسش ها در ادامه مطلبــــ…

این صفحه آبی که بنامهای صفحه آبی مرده یا مرگ و صفحه خطای توقف نیز خوانده می شود، یک صفحه خطا است که در سیستم عامل ها، مخصوصاً Windows نمایش داده می شود.
این صفحه عموماً هنگامی که یک خطای بحرانی در کامپیوتر رخ می دهد، ظاهر می شود تا با خاموش کردن سیستم جلوی آسیب های احتمالی گرفته شود.

علل نمایش صفحه آبی خطا:

در سیستم عامل هایWindows مبتنی برNT ثبت نادرست درایورهای سخت افزارها یا عملکرد نادرست آن ها باعث نمایش این صفحه می شود.
در Windows ها سری ۹x وجود فایل های DLL ناسازگار یا Bug های داخلی در Kernel سیستم عامل می تواند باعث ایجاد صفحه های آبی شود.
البته اشکالات فیزیکی ای مثل خرابی حافظه، تغییر ولتاژ Power ها، بالا رفتن درجه دمای سخت افزارها، نرسیدن برق به Hard یا دیگر سخت افزارها یا کار کشیدن بیش از توان یک سخت افزار هم باعث نمایان شدن صفحه های آبی در همه سیستم عامل های مبتنی بر Windows از نسخه ۳٫۱ به بعد می شود.
در سیستم عامل های OS/2 و MS-DOS این صفحه به رنگ مشکی و به نام Black Screen of Death خوانده می شود و در سیستم عامل جدید Microsoft یعنی Vista این صفحه به رنگ قرمز دیده شده و عنوان Red Screen of Death را دارد.

تاریخچه:

اصطلاح Blue Screen of Death در زمان سیستم عامل OS/2 متولد شد، سازندگان اولیه ویندوز و کامپایلر OS/2 C در مدت زمان بارگذاری ابزارهای جانبی با هنگ و توقف در سیستم مواجه می شدند، با فراگیر تر شدن این سیستم و بازخوردهایی که از کاربران به شرکت IBM می رسید، برنامه نویسان برای معنی دادن به این خطا و قطعی کردن آن، عنوان صفحه خطا را به عنوان Blue Screen of Death ثبت کردند.

چرا رنگ صفحه خطا یا مرگ آبی انتخاب شد؟
نسخه ای از ویندوز NT که برای کنسول پلت فرم Dec Alpha طراحی شده بود به راحتی قابل تغییر رنگ نبود، پس برای سازگاری، رنگ آبی برای همه خطاهایی که باعث توقف سیستم می شود انتخاب گردید.

Dec Alpha که به نام Alpha AXP هم معروف است یک میکروپروسسور ۶۴ بیتی هست که توسط Digital Equipment Corp یا DEC طراحی شده است تا جایگزین پروسسورهای ۳۲ بیتی VAX شود. این CPU در کامپیوترهای Workstation و Server DEC استفاده می شد.
صفحه آبی در ویندوزهای ۹x از حالت متنی ۲۵X80 و در NT از حالت ۵۰X80 استفاده می کند و کیفیت صفحه برابر ۷۲۰X400 است.
برای متن صفحه آبی XP از قلم Lucida Console و ویستا از قلم Consolas استفاده می کند.
برای کاربرانی که مشکل بینایی دارند مایکروسافت اجازه میدهد با تغییر System.ini یک رنگ دیگر برای صفحه آبی انتخاب کنید.

علل ظهور صفحه آبی مرگ و پیامد آن:
در ویندوزهای NT،۲۰۰۰، XP، Server 2003 و Vista این صفحه زمانی ظاهر می شود که Kernel یا یک درایور در حال اجرای در Kernel Mode با یک خطا مواجه می شود که قابل احیا نیست که اغلب به دلیل فعالیت غیرقانونی یک برنامه رخ می دهد.
با این اتفاق سیستم عامل صفحه خطا یا مرگ را ظاهر کرده و درخواست Restart سیستم را از کاربر می کند.
کاربر در این حالت هیچ شانسی برای ذخیره کردن داده های درون حافظه ندارد.
متن صفحه خطا شامل کد خطا و نام سمبلیک آن می باشد:

مثل”0×0000001E**** KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED”

همراه با چهار ارزش مربوط به خطا در پرانتزها که برای کمک به مهندسان نرم افزار قرار داده شده است تا آن ها بتوانند مشکل ایجاد شده را حل کنند.
بسته به کد خطا امکان دارد آدرس محلی که مشکل در آن رخ داده است، همراه با درایوری که در آن آدرس بارگذاری شده است نیز نمایش داده شود.
به صورت پیش فرض Windows زمانی که یک خطای صفحه آبی اتفاق می افتد، یک فایل memory dump را ایجاد خواهد کرد.
این فایل بعداً می تواند با استفاده از یک برنامه Kernel debugger برای یافتن اشکالات سیستم بررسی شود.

ویروس و ضدویروس

حجم عظیم ویروس ها، کرم ها، ایرادات نرم افزارها و تهدیدهای ناشی از آنها، نرم افزارهای ضدویروس را تبدیل به یکی از ابزارهای لازم برای همه کامپیوترها نموده است. در صورت آلوده شدن یک کامپیوتر به ویروس بسته به نوع آن ممکن است مصائب مختلفی برای سیستم کامپیوتری بوجود آید که در پاره ای موارد جبران آن ها هزینه های زیادی را تحمیل می کند. آسیب های بعضی از ویروس ها به گونه ای است که آثار سوء آن ها را به هیچ وجه نمی توان از بین برد. مستقل از نوع ویروسی که باید با آن مقابله شود نیاز به برنامه های ضد ویروس همواره وجود دارد و در شرایطی که محصولات ضد ویروس متنوعی تولید شده اند، انتخاب نرم افزار مناسب دغدغه کاربران می باشد.

این مقاله ضمن معرفی انواع ویروس ها، نحوه عمل کرد برنامه های ضدویروس و انواع ویروس هایی که ضدویروس ها شناسایی و پاکسازی می کنند را معرفی می کند. در بین مقالات سایت میکرو رایانه مقاله های مفید دیگری در زمینه ویروسها وجود دارد که مطالعه آنها نیز توصیه می شود. در اینجا همچنین اطلاعاتی که برای انتخاب ابزار مناسب لازم است بیان شده و تعدادی از برنامه های ضد ویروس با هم مقایسه خواهند شد.

انواع ویروسها

انواع ویروس های رایج را می توان به دسته های زیر تقسیم بندی نمود:

boot sector :
boot sector اولین Sector بر روی فلاپی و یا دیسک سخت کامپیوتر است. در این قطاع کدهای اجرایی ذخیره شده اند که فعالیت کامپیوتر با استفاده از آنها انجام می شود. با توجه به اینکه در هر بار بالا آمدن کامپیوتر Boot sector مورد ارجاع قرار می گیرد، و با هر بار تغییر پیکربندی کامپیوتر محتوای boot sector هم مجددا نوشته می شود، لذا این قطاع مکانی بسیار آسیب پذیر در برابر حملات ویروس ها می باشد.

این نوع ویروس ها از طریق فلاپی هایی که قطاع boot آلوده دارند انتشار می یابند. Boot sector دیسک سخت کامپیوتری که آلوده شود توسط ویروس آلوده شده و هر بار که کامپیوتر روشن می شود، ویروس خود را در حافظه بار کرده و منتظر فرصتی برای آلوده کردن فلاپی ها می ماند تا بتواند خود را منتشر کرده و دستگاه های دیگری را نیز آلوده نماید. این گونه ویروس ها می توانند به گونه ای عمل کنند که تا زمانی که دستگاه آلوده است امکان boot کردن کامپیوتر از روی دیسک سخت از بین برود.

این ویروس ها بعد از نوشتن بر روی متن اصلی boot سعی می کنند کد اصلی را به قطاعی دیگر بر روی دیسک منتقل کرده و آن قطاع را به عنوان یک قطاع خراب (Bad Sector) علامت گذاری می کند.

Macro viruses:
این نوع ویروس ها مستقیما برنامه ها را آلوده نمی کنند. هدف این دسته از ویروس ها فایل های تولید شده توسط برنامه هایی است که از زبان های برنامه نویسی ماکرویی مانند مستندات Exel یا Word استفاده می کنند. ویروس های ماکرو از طریق دیسک ها، شبکه و یا فایل های پیوست شده با نامه های الکترونیکی قابل گسترش می باشد.

ویروس ها تنها در هنگامی امکان فعال شدن را دارند که فایل آلوده باز شود، در این صورت ویروس شروع به گسترش خود در کامپیوتر نموده و سایر فایل های موجود را نیز آلوده می نماید. انتقال این فایل ها به کامپیوتر های دیگر و یا اشتراک فایل بین دستگاه های مختلف باعث گسترش آلودگی به این ویروس ها می شود.

File infecting viruses:

فایل های اجرایی (فایل های با پسوند .exe و .com) را آلوده نموده و همزمان با اجرای این برنامه ها خود را در حافظه دستگاه بار نموده و شروع به گسترش خود و آلوده کردن سایر فایل های اجرایی سیستم می نمایند. بعضی از نمونه های این ویروس ها متن مورد نظر خود را به جای متن فایل اجرایی قرار می دهند.

ویروس های چندریخت(Polymorphic):

این ویروس ها در هر فایل آلوده به شکلی ظاهر می شوند. با توجه به اینکه از الگوریتم های کدگذاری استفاده کرده و ردپای خود را پاک می کنند، آشکارسازی و تشخیص این گونه ویروس ها دشوار است.

ویروس های مخفی:

این ویروس ها سعی می کنند خود را از سیستم عامل و نرم افزارهای ضدویروس مخفی نگه دارند. برای این کار ویروس در حافظه مقیم شده و حائل دسترسی به سیستم عامل می شود. در این صورت ویروس کلیه درخواست هایی که نرم افزار ضدویروس به سیستم عامل می دهد را دریافت می کند. به این ترتیب نرم افزارهای ضدویروس هم فریب خورده و این تصور به وجود می آید که هیچ ویروسی در کامپیوتر وجود ندارد. این ویروس ها کاربر را هم فریب داده و استفاده از حافظه را به صورت مخفیانه انجام می دهند.

ویروس های چندبخشی

رایج ترین انواع این ویروس ها ترکیبی از ویروس های boot sector و file infecting می باشد. ترکیب انواع دیگر ویروس ها هم امکان پذیر است.

سایر برنامه های مختل کننده امنیت:
برخی از محققین اسب های تروا(Trojan)، کرم ها و بمب های منطقی را در دسته ویروس ها قرار نمی دهند ولی واقعیت این است که این برنامه ها هم بسیار خطرناک بوده و می توانند خساراتی جدی به سیستم های کامپیوتری وارد نمایند.

اسب های تروا

اسب های تروا تظاهر می کنند که کاری خاص را انجام می دهند ولی در عمل برای هدف دیگری ساخته شده اند، به عنوان مثال برنامه ای که وانمود می کند که یک بازی است ولی در واقع اجازه دسترسی از راه دور یک کاربر به کامپیوتر را فراهم می آورد.

کرم ها

کرم ها برنامه هایی هستند که مشابه ویروس ها توان تکثیر کردن خود را دارند، ولی برعکس آنها برای گسترش خود نیاز به برنامه هایی دیگر ندارند تا آنها را آلوده کرده و تحت عنوان فایل های آلوده اقدام به انتقال و آلوده کردن دستگاه های دیگر نمایند. در داخل مقالات سایت میکرورایانه هم در این مورد مقاله خوبی وجود دارد که خواندن آن را هم به خوانندگان توصیه می کنم. کرم ها معمولا از نقاط آسیب پذیر برنامه های e-mail برای توزیع سریع و وسیع خود استفاده می نمایند.

بمب های منطقی

بمب های منطقی برنامه هایی هستند که در زمان هایی از قبل تعیین شده؛ مثلا یک روز خاص؛ اعمالی غیر منتظره انجام می دهند. این برنامه ها فایل های دیگر را آلوده نکرده و خود را گسترش نمی دهند.

علی رغم تنوع انواع برنامه های مخرب، برنامه های قوی ضد ویروس می توانند نسخه های مختلف آنها را شناسایی و از بین ببرند. در ادامه این متن برای سادگی به همه انواع این برنامه ها عنوان عمومی ویروس اطلاق می شود.

سوال:
چرا وقتی آنتی ویروس نصب کرده و Update نیز نموده ام باز ویروس کامپیوترم از بین نرفته است؟

پاسخ :
عده ای می پندارند که آنتی ویروس یعنی از بین برنده ویروس. بله ، درست است اما تا وقتی که ویروس روی ویندوز ننشسته باشد. به Drive که در آن ویندوز نصب کرده اید بروید و وارد پوشه WINDOWS شوید. در آنجا پوشه ای است به اسم system32 که تمام موتور ویندوز شما آنجاست. قوی ترین ویروس کش جهان را داشته باشید اگر ویروس به این پوشه نفوذ کند هیچ کاری نخواهد توانست که انجام دهد. پس بهتر است از آنتی ویروس به عنوان یک پیش گیرنده استفاده کنید نه یک ویروس کش.

بهترین کار این است که به محض اینکه ویندوز خود را عوض کردید ، پیش از نصب هر گونه نرم افزاری ابتدا آنتی ویروس را نصب و سپس از طریق اینترنت به روز رسانی کنید. اکنون مطمئن باشید اگر ویروسی در کامپیوتر شما در Drive غیر از Drive ویندوز وجود داشته باشد نابود خواهد شد.

البته بسیار پیش آمده است که با چنین شرایطی باز حضور ویروس در سیستم مشهود است. توجه داشته باشید ویروس ها مدتی طول می کشد که از یک کشور به کشور دیگری انتقال یابد. زیرا کم پیش می آید که از کسی خارج از ایران فایلی دریافت کنیم یا برعکس. مگر آنکه از سایتی نرم افزاری دانلود کنیم. بنابراین وقتی یک ویروس ایرانی به اسم Mahsa ایجاد می شود که کارش ساختن New Folder های خالی به تعداد هر کلیک شما است مدتی طول می کشد که کمپانی های سازنده آنتی ویروس ، آن را پیدا کنند و نحوه کارکرد آن را شناسایی و نهایتاً ضد آن را بسازند و از طریق Update به جهان معرفی کنند. توصیه می شود در چنین شرایطی به سایت سازنده نرم افزار آنتی ویروس رفته و در بخش Forum یا Contact و یا Support ویروس جدید را به آن ها معرفی کنید . کمپانی Symantec که سازنده یکی از قوی ترین نرم افزارهای امنیتی است (Norton Antivirus) با سرعت زیاد پاسخگوی شما خواهد بود و تنها کافیست یک آنتی ویروس ، ضد یک ویروس را بسازد. از فردای آن روز سایر رقبا دست به کار می شوند و ظرف مدت چند روز آنتی ویروس محبوب شما نیز ویروس مزاحم را شناسایی و حذف خواهد کرد.

ویندوز XP یا ویستا ( Vista ) کدام بهتر است؟

ویندوز XP از ویستا ( Vista ) کارا تر است

با آماده شدن بازار برای ارائه فازبعدی و نهایی ویندوز XP یعنی در شرف ارائه نهایی Service Pack ۳، این اپراتور سیستم قدیمی باز هم نشان داد که سیستم عامل باهوشی است . در رقابت شانه به شانه ویندوز ایکس پی سرویس پک ۳ بتا(XP Service Pack ۳ Beta) با وینوز ویستا سرویس پک۱ (Vista Service Pack ۱)، این کاملا واضح است که XP هنوز یک سیستم عامل با کارایی بالاتر نسبت به نسل بعدی سیستم عامل ها است.

مرکز تست crn به یک مقایسه در مورد ارزیابی کارایی این سیستم عامل ها پرداخته است. این تست روی دو سیستم مشابه انجام شده است: مدل’s rp۵۷۰۰ HP NYSE:HPQ با یک درایو ۱۶۰ گیگا بایتی بروی هر ماشین، پردازشگرهای ۱.۸ GHz dual-core intel NSDQ:INTC و یک گیگا بایت RAM بروی هر دو سیستم.

هیچ برنامه غیر اصلی نیز بروی هر دو کامپیوتر نصب نشده بود جز نرم افزاری که برای تست کامپیوتر ها لازم بود و همچنین برنامه OpenOffice . screensaver و عکس desktop نیز غیر فعال شد. روی یک کامپیوتر سیستم عامل xp نسخه بتای service pack ۳ RC۲ و بروی کامپیوتر دیگری سیستم عامل ویستا Vista Ultimate service pack ۱ به علاوه تمام بروزرسانی های ویستا نصب شد.

اولین آزمایش یک restart ساده بود. XP SP۳ برای اینکار ۳۵ ثانیه صرف کرد و ویستا ۵۸ ثانیه. باید تصریح کرد که در این آزمایش هیچ برنامه ای مثل آنتی ویروس یا برنامه دسترسی به شبکه وجود نداشت.

بنابراین تست “real-world” کندتر است.

یک عملیات کپی ساده آزمایش بعدی بود. یک فایل ۱.۲۵ گیگا بایتی که روی شبکه به اشتراک گذاشته شده بود را می بایست بروی کامپیوتر کپی می کردند این جایی بود که ویستا قویتر عمل کرد: زمان کپی کردن در ایکس پی ۲ دقیقه و ۵۴ثانیه و در ویستا سرویس پک ۱، ۲ دقیقه و ۲۹ ثانیه بود.
بعد از این تست دیگر ویستا به سمت سراشیبی حرکت کرد.

آزمایش بعدی Primate Labs’ Geekbench بود. تست Geekbench کارایی پردازشگر و حافظه را نشان میدهد. به خاطر داشته باشید که در این تست شماره بالاتر، کارایی بیشتر و بهتر را نشان میدهد. این تست برای ۵ دقیقه بروی هردو سیستم عامل انجام شد و سپس میانگین گرفته شد. نتیجه XP SP۳ ۲۰۵۲.۶ و ویستا ۱۹۹۴.۰ بود. این آزمایش برای ویستا در حالت غیر فعال بودن Aero دوباره انجام شد. و با توجه به آزمایش قبل ثابت شد که فعال شدن Aero کارایی سیستم را بیشتر پایین می آورد. اما درست است که عدد در این آزمایش برای ویستا با غیر فعال کردن Aero بیشتر شد و به ۲۰۱۸.۲ رسید ولی باز هم کارایی کمتری نسبت به XP دارد.

بکارگیری cpu در XP SP۳ وقتی که با مرورگر IE۷ کار می کنید در بالاترین حالت ۵۶ درصد است و باز کردن یک صفحه گسترده و چند صفحه word، در کل ۲۲ درصد از cpu را بکار می گیرد.

در ویستا استفاده از همان مرورگر و باز کردن همان فایلها در بالاترین حالت ۶۰ درصد از cpu را بکار می گیرد و این به مقدار قابل توجهی از XP بیشتر است.

بلاک های حافظه(page file) در هر دو کامپیوتر در یک سطح و روی ۱۵۲۴-۳۰۴۳ تنظیم شده بود. اما این جایی است که در این دو سیستم عامل تفاوت معناداری دیده می شود، در XP مصرف حافظه برای آوردن بلوک حافظه چه در هنگام مرور کردن فایلها یا لیستها و چه در هنگام باز کردن فایلها در حدود ۲۶۰-۲۷۰ مگابایت بود. در ویستا میانگین مصرف حافظه برای آوردن بلوک حافظه ۵۵۵ مگابایت است این مقدار در حدود نصف حافظه فیزیکی یا همان RAM کامپیوتر است.

این اظهارات نشان می دهد که ویستا برای اجرای بهینه احتیاج یه RAM بیشتری نسبت به XP دارد . در نهایت اینکه XP کارایی باهوش تری نسبت به ویستا دارد.

مطمئنا ویستا دارای ابزارهایی برای بالابردن امنیت است، اما با امکانات جدید XP SP۳ مثل محافظت از دسترسی به شبکه(Network Access protection)، به نظر نمی آید که XP SP۳ در قسمت امنیت نیزدیگر ضعیف عمل کند.

مایکروسافت برای جا انداختن ویستا بین کاربران تلاش فراوانی می کند، ولی بسیار واضح است که این شرکت باید کم شدن کارایی هایی که ممکن است در مهاجرت از XP به ویستا پیش می آید را نیز نشان دهد. یادآور می شویم که XP در آن زمان باعث کنار گذاشتن ویندوز۲۰۰۰ محبوب شد و مایکروسافت در آن زمان توانست XP را فراگیر کند و آنرا تبدیل به ویندوز قابل اطمینان امروزی نماید.

Microsoft .Net Framework چیست ؟

Microsoft .Net Frameworkچیست و چرا برای اینستال بعضی نرم افزارها لازم است ابتدا آن را نصب کنیم؟

نرم افزارهایی که کمپانی ها تولید می کنند توسط Compiler کدهای Net. (دات نت) ساخته می شود و همانطور که می دانید برای اجرای برنامه ها نیاز به یک سری فایل های اجرا کننده است که به آن ها فایل های Runtime گفته می شود. در Microsoft .Net Framework تمام فایل های Runtime و Managed DLL های مورد نیاز برای اجرا شدن تمام برنامه های Compile شده توسط Compiler کدهای Net. گردهم آورده شده است که با نصب آن امکان اجرای همه گونه نرم افزار فراهم می شود.

در نسخه های پیش از Windows XP مثلا در Windows 98 و Windows Me اگر ورژن های مختلفی از این برنامه بر روی سیستم نصب می بود هنگام اجرای برنامه ها ، DLL های Runtime تداخل می کردند و برنامه اجرا نمی شد. اما در پروژه های جدید Net. که Windows XP یکی از آن هاست این مشکل برطرف شده و شما می توانید ورژن های ۱٫۱ و ۲٫۰ و ۳٫۰ را به طور همزمان بر روی سیستم خود داشته باشید. که جدیداً ورژن های جدیدتری نیز در حال ارائه می باشد.

فايل هاي ini. چیستند ؟

اين فايلها در حقيقت فايل هاي متني (TXT) ساده هستند كه بوسيله برنامه Notepad مي توان آنها را به سادگي ايجاد كرد. اين فايل ها بوسيله ويندوز و برنامه هاي تحت سیستم عامل ويندوز مورد استفاده قرار مي گيرند تا اطلاعاتي در مورد خواسته هاي شما و محيط عملكرد خود ذخيره كنند. INI. مخفف initialization است.

ساختار فايل INI.:

فايل INI. شامل يك يا چند بخش است هر بخش با يك نام بخش (section name) آغاز مي شود كه ممكن است، هيچ يا چندين ورودي وجود داشته باشد. كه بعد از آن قرار مي گيرد.

اگر توضيحي وجود داشته باشد بعد از «سمي كالن» (;) قرار مي گيرد.

ويندوز از چندين استاندارد براي فايل هاي INI. استفاده مي كند تا اطلاعات پيكر بندي كامپيوتر را ذخيره كند. فايل هايي كه اين اطلاعات را نگهداري مي كنند عبارتند از :

WIN.INI, SYSTEM.INI, PROGMAN.INI, PROTOCOL.INI, SHARED.INI, WINFILE.INI, CONTROL.INI, SCHDPLUS.INI

نرم افزارهاي تحت ويندوز هم بعد از نصب شدن ممكن است قسمتهايي به WIN.INI اضافه كنند و همچنين خود فايل هاي INI. به دايركتوري ويندوز اضافه كنند.

ايجاد تغييرات در فايل هاي INI.

چون فايل هاي INI. از يك متن ساده استفاده مي كنند. بوسيله يك برنامه متني ساده مانند Notepad مي توانند ويرايش شوند

سیستم عامل Linux بهتر است یا Windows؟

اگر پاسخ خود را در یک کلمه می خواهید باید بگویم که Linux هزار برابر بهتر است از Windows.
حتماً پیش خودتان می پرسید پس اگر لینوکس بهتره چرا بیش از هفتاد درصد کامپیوتر ها با ویندوز کار می کنند. دوست عزیز ، در ویندوز قابلیتی وجود دارد که از کل اطلاعات شما یک نسخه برای سازمان امنیتی دولت ایالات متحده امریکا گزارش می کند و این از سیاست های دولت این کشور است که از ویندور بسیار پشتیبانی کرده و تبلیغات وسیع در این زمینه کرده است تا بسیاری از مردم به این سمت سرازیر شوند. ممکن است در ابتدا پاسخ من را نپذیرید اما می توانید با آگاهی اندکی از زبان انگلیسی این مقاله را از اینجا بخوانید

http://www.heise.de/tp/r4/artikel/5/5263/1.html

تا کاملاً از این قضایا مطلع شوید. کمپانی ماکروسافت پس از فاش شدن این قضیه به جرم فراهم کردن ابزاری جهت سرقت اطلاعات محرمانه مردم متحمل پرداخت جریمه سنگینی نیز شد چرا که شاکیان از کشورهای خارجی بودند و اکنون هم بیم آن می رود که این کمپانی با در اختیار داشتن شیوه های فوق تخصصی برنامه نویسی در ورژن های جدید خود (ویستا) از این مسئله سود کلان می برد. اساساً لینوکس به همین دلایل در مقابل ویندوز ساخته شد که توجه همگان را جلب کند اما در مقابل عادت مردم شکست خورد.

اما بهتر است جدا از مسائل سیاسی-امنیتی به قابلیت هایی که لینوکس در مقابل ویندوز دارد بپردازیم که اصلاً زمین تا آسمان تفاوت بین این دو وجود دارد اما همانطور که گفته شد در حال حاضر در برابر عادت مردم شکست خورده است.

مزیت های لینوکس در مقابل ویندوز:

۱) لینوکس مشکل ویروسی شدن ندارد. نه اینکه ویروسی برای لینوکس ساخته نشده باشد بلکه این به دلیل ایمنی بالای آن است و مانند ویندوز نیست که پس از نصب آن ضروری باشد یک Antivirus یا Internet Security روی سیستم نصب شود. محیط ویندوز به مراتب مستعد تر برای دریافت و رشد ویروس است

۲) در ویندوز به دلیل نصب نرم افزار ها و پاک کردن آن ها و همچنین تغییر و تحولات این چنینی سیستم از چیدمان خارج می شود برای همین است که سیستم دارای Disk Defragmenter است که بتواند به چیدمان از هم پاشیده سر و سامانی دهد تا سرعت دسترسی به مطالب افزایش یابد ، اما در لینوکس یک سیستم خود چیدمانی تعبیه شده است که داده ها را روی دیسک می نویسد و سرعت فراخوانی اطلاعات به مراتب بیشتر خواهد بود.

۳) در لینوکس هسته سیستم Kernel Linux است و عملکرد جداگانه از محیط گرافیکی و نرم افزارها دارد در نتیجه هنگ کردن یک برنامه (Crashing) باعث هنگ کردن کل سیستم نمی شود در حالیکه در ویندوز به دلیل برخوردار بودن از سیستم یکپارچگی ، هنگ یک عامل مانند Internet Explorer ممکن است شما را حتی وادار به Restart کند. اما در لینوکس فقط کافیست همان برنامه ای که هنگ کرده Restart شود. این قابلیت در لینوکس تعبیه شده است.

۴) هر بار که ویندوز جدید نصب می کنید لازم است کلی نرم افزارهای مورد نیاز خود را نصب کنید و همچنین همه سخت افزار های موجود در کامپیوتر خود را از طریق Driver به ویندوز معرفی کنید در حالیکه لینوکس در خود قابلیتی دارد که تمامی سخت افزار ها را می شناسد و نیازی به Driver نیست. همچنین در لینوکس به صورت پیش فرض نرم افزارهای بسیار پیشرفته ای موجود است که در ویندوز چنین نیست. مثلاً در ویندوز به صورت پیش فرض برای تایپ کردن ، Notepad را در اختیار شما قرار داده است. آیا این نرم افزار برای رفع نیازی های Type کافیست؟ مثلاً شما برای باز کردن فایل های PDF در ویندوز ن

درباره ی Administrator

همچنین ببینید

دانلود فیلم آموزش بازیابی اطلاعات به زبان ساده

Recovery دانلود فیلم آموزش بازیابی اطلاعات به زبان ساده دانلود فایل حجم فایل : ۲۱ …

5 دیدگاه

  1. سلام

    در هنگام اپدیت ویندوز۷ با پیغام خطای code80073712روبرو میشم لطفا راهنمایی فرمایید

    • سلام دوست عزیز این مشکل را خود ماکروسافت این طور حل کرده که

      بایستی ابزار System Update Readiness Tool را دانلود کرده و اجرا کنید تا مشکلات احتمالی را رفع نماید

  2. سلام من تو دانلود كردن

    مشكل دارم گاهي دانلود ميكنه گاهي هم نميكنه علتش چيه؟

  3. سلام

    من به تازگی ویندوز ۷ نصب کردم روی لپ تاب اما کلید های بالای کیبورد مثل ولوم وروشنایی کار نمیکند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *