خانه / آموزش اورکلاک پردازنده / CPU

آموزش اورکلاک پردازنده / CPU

Overclock

اورکلاک به بالابردن سرعت و در نتیجه آن کارایی یک قطعه به بیشتر از مشخصات تعیین شده توسط کارخانه سازنده اطلاق میگردد. واژه کلاک برگرفته از "clock crystal" می باشد. از سوي دیگر اوركلاك به معني افزايش فركانس و جریان کاری اجزاء مختلف سیستم کامپیوتر از قبیل مادربورد، پردازنده، حافظه و ديگر اجزاي سيستم براي دست يابي به بهره وری و توان بيشتر از آنچه هر يك از آن ها قادر به ارايه آن هستند مي باشد . جذابیت «اورکلاکینگ» در واقع در پشت این واقعیت پنهان شده است که سرعت و مشخصه های حیاتی یک قطعه توسط کاربر قابل ارتقا می باشد و كاربراني كه قصد انجام اوركلاكینگ را دارند بيشتر بر روي افزايش فركانس هاي قطعات اصلي سيستم مانند مادربورد، پردازنده، كارت گرافيك و حافظه دقیق مي شوند. انگيزه هاي انجام اوركلاكينگ به طور كلي در بين كاربران مختلف متفاوت است. برخي از كاربران براي افزايش كارايي سيستم هاي خود اقدام به انجام اوركلاكينگ مي كنند و برخي ديگر تنها به عنوان سرگرمي و براي اينكه ببينند قادر هستند كارايي سيستم هاي خود را تا چه حد بالا ببرند اقدام به اين كار مي كنند. به هر دليلي كه اقدام به اوركلاك كردن قطعات مختلف كامپيوتر خود كنيد، اين كار داراي مزايا و معايب خاص خود خواهد بود. با استفاده از اوركلاك كردن قطعات مختلف مي توانيد آ ن ها را وادار كنيد كه در سرعت هايي بالاتر از آنچه براي آن طراحي شده ند به كار بپردازند پس باید ابتدا بدانید که کدام قطعات برای اورکلاکینگ مناسب هستند.

اگر قطعه شما قابلیت و توانایی کار در سرعت های بالاتر را نداشته باشد ( اوركلاكينگ سبب افزايش جريان مصرفي و حرارت توليدي قطعه مي شود) با اورکلاکینگ کردن آن باید با قطعه خود خدا حافظی کنید و آن را سوخته در نظر بگیرید.
در گذشته اي نه چندان دور، بسياري از كاربران با استفاده از تغييرات سخت افزاري، مانند تغيير جامپرها و يا ديپ سوييچ ها به تغيير فركانس و ولتاژها بر روي مادربردهاي خود مي پرداختند. اما اندك اندك كه BIOS كنترل همه عملكردهاي پايه سخت افزاري را در سيستم بر عهده گرفت، استفاده از آن براي انجام اوركلاك به يك ضرورت بدل گرديد. با استفاده از تنظيمات BIOS ميتوان بسياري از عملكردهاي سيستم را كنترل كرد. افزايش فركانس FSB يا به بياني ديگر "گذرگاه پردازنده" يكي از اصلي ترين تنظيماتي است كه هر كاربري براي افزايش كارايي پردازنده و در نتيجه افزايش كارايي سيستم خود مي بايست آنرا آنجام دهد. از آنجايي كه فركانس پردازنده ضريبي از فركانس گذرگاه است، افزايش آن فركانس پردازنده را نيز افزايش خواهد داد. به همين دليل با انجام اين كار مي توان به سادگي كارايي سيستم را افزايش داد.

اما در بسياري از مادربرد ها افزايش فركانس گذرگاه پردازنده سبب افزايش تمامي فركانس هاي ديگر از جمله فركانس هاي حافظه، درگاه هاي PCI و PCIExpress و غيره مي شود. به همين دليل ممكن است هنگام افزايش فركانس، حتي در صورتي كه پردازنده توانايي كار در فركانس هاي فوق را داشته باشد، به دليل عدم توانايي قطعات ديگر سيستم بي ثبات شده و يا آسيب ببيند.
عوامل موثر در خرابی و ناپایداری سخت افزار عبارتند از:

سرعت – مدارهای مجتمع طول عمری محدود دارند، هر عملیات به مقدار بی نهایت کوچک مدار را رو به زوال تدریجی (deterioration) سوق می دهد، بنابراین دوبرابرکردن تعداد چرخه بر ثانیه (فرکانس) می تواند طول عمر قطعه را به نصف کاهش دهد. این عامل معمولا به تنهایی قادر به خراب کردن یک قطعه قبل از منسوخ شدن نیست، ولی سرعت بالاتر منجر به تولید گرمای بیشتری نیز می شود.

گرما – با افزایش گرما مدارات با سرعت بیشتری رو به زوال می روند. گرما همچنین دشمن پایداری است، بطوریکه برای رسیدن به بالاترین سرعت پایدار باید دما را پایین نگه دارید.

ولتاژ – افزایش ولتاژ باعث تقویت قدرت سیگنال می شود که تاثیر فاحشی روی میزان قابلیت اورکلاکینگ می گذارد. اما افزایش ولتاژ زوال تدریجی مدارها را بیشتر می کند. افزایش ولتاژ همچنین باعث تولید گرمای بیشتر می شود و بنابراین نیاز به خنک کننده های بهتر بیشتر احساس می شود.
برخي از مادربردها هستند كه به شما اجازه مي دهند تا فركانس گذرگاه پردازنده را به صورت مستقل از ديگر فركانس ها تغيير دهيد .

دانلود فایل

حجم فایل : ۱٫۱ مگا بايت
پسورد فایل : pccamp.ir [در صورت وجود به بزرگي و كوچكي حروف دقت شود]
کپی بردای از نوشته های پی سی کمپ با ذکر منبع مانعی ندارد
منبع : پی سی کمپ
گزارش خرابی لینک
لطفا سوالات و مشکلات خودتان را در تالارهاي گفتمان مطرح کنید

درباره ی Administrator

همچنین ببینید

آموزش تصویری ورد ۲۰۱۶ – مبتدی

Word 2016 در این قسمت به آموزش نرم افزار محبوب و پرکاربرد ورد – Word …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *