*Hack*
تصور کنید پای اینترنت نشسته اید و هر سایتی را که باز می کنید با این جمله روبرو می شوید: “کلیک تولدت مبارک”. چه اتفاقی افتاده است؟ حتما طرفداران کلیک از سرتاسر دنیا خواسته اند با هک کردن این سایت ها سالگرد تولد کلیک را دسته جمعی جشن بگیرند! برای اولین بار جان تی دراپر (John T. Draper) در سال ۱۹۷۲ کاری کرد که موجب شد فناوری جدید هک متولد شود.
او توانست با نفوذ به سیستم مدیریت داخلی شرکت مخابرات به صورت رایگان از امکان مکالمات راه دور استفاه کند. کاری که وی انجام داد قطعا اولین تلاش برای شکستن مرزها و تخطی از پروتکل های تعریف شده نبود اما با اطمینان می توان گفت به یک جنبش زیرزمینی که چندین دهه از عمرش می گذشت قدرت مانور داد و باعث شد میدان برای افراد بداندیشی که به فکر نفوذ به سیستم ها و خرابکاری بودند، باز شود.
کاپیتان خرابکار
“یان مورفی” که نزد دوستانش به کاپیتان Zap مشهور بود اولین هکری است که به عنوان یک متهم دستگیر و مجرم شناخته شد. مورفی در سال ۱۹۸۱ توانسته بود به سیستم های کامپیوتریAT&T نفوذ کند و ساعت داخلی آن را تغییر دهد. به این ترتیب افرادی که ظهر به این سیستم متصل می شدند با تخفیفی که شامل حال اوقات نیمه شب بود مواجه می شدند و برعکس افرادی که به قصد گرفتن تخفیف در پرداخت صورت حساب در هنگام شب به سیستم متصل می شدند با صورت حساب هایی زیاد روبرو می شدند. مورفی که در حال حاضر رییس IAM (سیستم دیتای ایمن) است با کار خود الهام بخش ساخت فیلم Sneakers شد.
جایزه از آن من است
” کوین پولسن” که در سال ۱۹۸۳ یک دانشجو بود توانست آرپانت را هک کند. آرپانت که یک شبکه جهانی بود با رخنه پولسن به طور موقتی در کنترل وی قرار گرفت. ظاهرا پولسن به شیرین کاری علاقه خاصی داشت چون یک بار دیگر در سال ۱۹۹۰ دست به چنین تجربه ای زد. البته این بار به شیوه ای مفرح تر! وقتی وی فهمید رادیوی لوس آنجلس برای صد و دومین فردی که با آن ها تماس بگیرد جایزه ای بزرگ درنظر گرفته است برای کسب آن، اقدام به در دست گرفتن کنترل شبکه تلفن کل شهر کرد. به این ترتیب توانست جایزه را از آن خود کند. البته وی در این سال به خاطر همین کار خود دستگیر و به ۳ سال زندان محکوم شد.
موریس کرم نریز
دوم نوامبر ۱۹۸۸ روزی است که “رابرت تاپان موریس” ۲۳ ساله کرم خود را ریخت! وی که فارغ التحصیل دانشگاه کورنل بود با نوشتن یک برنامه مخرب توانست اولین کرم اینترنتی را رها کند و باعث فلج شدن بیش از ۶ هزار سیستم کامپیوتری شود. همین کرم باعث و بانی یک خیر بزرگ شد. در واقع کرم موریس الهام بخش تاسیس یک تیم دولتی ضد تروریسم با نام CERT بود که هدف آن مبارزه با کرم های موریس آینده است. موریس با همه ذکاوتش یک اشتباه بزرگ مرتکب شد: در رابطه با پخش این کرم به دوستانش چیزهایی گفته بود. همین واقعیت برای او تلخی بزرگی به همراه داشت. طولی نکشید که پلیس وی را دستگیر کرد. گرچه نام او در فهرست هکرهای مشهور به ثبت رسید اما عاقبت آن محکومیت به پرداخت جریمه بود. از آن جایی که کرم موریس نتوانسته بود آسیب جدی به کامپیوترهای مورد هدفش وارد کند موریس از زندان معاف شد. وی اولین شخصی است که توسط قانون کلاهبرداری و سوء استفاده کامپیوتری، متهم شناخته شد. فکر می کنید پدر موریس در آن زمان چه کاره بود؟ متخصص امنیت کامپیوتری در آژانس امنیت ملی!
جوخه MOD و LOD
در سال ۱۹۹۳ گروهی که به خود لقب “صاحبان حیله” داده بودند توانستند سیستم های تلفن آمریکا را مورد هدف قرار دهند. آن ها که تحت نام MOD شناخته می شوند اولین کراکرهایی بودند که از طریق استراق سمع به سیستم ها نفوذ کردند. آن ها افرادی بودند که با سیستم های تلفن شوخی می کردند و شهرتشان به واسطه کشف راه هایی برای انجام مکالمات راه دور رایگان بود. آن ها این توانایی را داشتند که تعداد زیادی از مشترکین تلفن را به طور همزمان به یکدیگر ارتباط تلفنی دهند. این گروه به بسیاری از دیتابیس های شرکت ها و موسسات معروف نفوذ کرد. آژانس امنیت ملی، AT&T و بانک آمریکا از اهداف این گروه بودند. آن ها همچنین توانستند به اطلاعات سیستم کامپیوتریTRW دسترسی یابند و به این ترتیب اطلاعات مالی افراد مشهور و بزرگ را فاش کنند. دلیل دیگر مشهوریت MOD ها به خاطر جنگ با LOD هاست.LOD ها یک گروه کراکر مشهور بودند که به خاطر اختلافات داخلی و جدا شدن یکی از اعضای گروه به نام “فیلبر اپتیک” گروه MOD شکل گرفته بود. این دو گروه بعدها بر سر به دست آوردن لقب “پادشاه کراکرهای سال” با یکدیگر به رقابتی سخت افتادند. بسیاری بر این باورند که اگر بین آن ها این رقابت سر نمی گرفت آن ها از هم نمی پاشیدند. رقابت باعث شده بود آن ها بی احتیاط تر از آن چه باید بودند باشند.
مهندسی اجتماعی یا کلاهبرداری؟
در پانزدهم فوریه ۱۹۹۵ “کوین میتنیک” توسط FBI به خاطر اقدامات بزهکارانه کامپیوتری دستگیر شد. وی با دست یافتن به یک شبکه کامپیوتری بین المللی توانسته بود حداقل یک میلیون دلار پول را از حساب های بانکی بدزدد و هزاران کارت اعتباری را از کار بیندازد و مانع دسترسی آنلاین آن ها به دیتابیس های شبکه شود. وی توانست سیستم های شرکت های معروفی چون نوکیا، فوجیتسو، موتورولا و سان مایکروسیستمز را بشکند. او هیچ گاه قبول نکرد که کار او هک کردن باشد بلکه معتقد بود کاری که انجام می دهد نوعی ” مهندسی اجتماعی” است.
دزدی ۱۰ میلیون دلاری
“ولادمیر لوین” روسی که فارغ التحصیل دانشگاه سن پترزبورگ بود توانست در سال ۱۹۹۵ کامپیوترهای Citibank را متقاعد کند ۱۰ میلیون دلار از حساب دیگر مشتریان به حساب شخصی وی واریز کنند. لوین حتی این مبلغ را به دیگر حساب هایش در انگلیس، فنلاند، هلند، آلمان و اسرائیل منتقل کرده بود. گرچه این خوشی برای او دیری نپایید و عاقبت در فرودگاه توسط پلیس بین المللی دستگیر شد. بانک مورد حمله نیز توانست بیشتر این پول را پس بگیرد و به حساب های مربوط برگرداند.
ملیسا و ۵ سال حبس
در سال ۱۹۹۹ ویروس ملیسا توسط شخصی به نام “دیوید اسمیت” که ۳۰سال داشت آزاد و وارد اینترنت شد. این ویروس تنها در عرض چند ساعت توانست به بیش از ۱۰۰ هزار کاربر ایمیل حمله کند و ۳۰۰ شرکت را در سرتاسر دنیا به هم بریزد. انتقام این ویروس یک انتقام جهانی بود. تخریبی که ویروس ملیسا به بار آورد ۴۰۰ میلیون دلار ضرر به همراه داشت. اسمیت هم عاقبت دستگیر و به مدت ۵ سال روانه زندان شد.
پسر بچه مافیایی
شاید شما هم به دنبال شهرت باشید؟ این کسب شهرت برای یک پسر بچه که هویت واقعی اش به خاطر کم سن و سالی فاش نشده است، دردسر آفرید. این کودک کانادایی که به “مافیابوی” شهرت یافته است به خاطر نفوذ به بزرگ ترین سایت های اینترنتی دنیا مثل آمازون، یاهو و ebay در فوریه سال ۲۰۰۰ دستگیر شد. او توانسته بود این سایت ها را به مدت یک هفته از کار بیندازد. مافیابوی با این اقدام خود ۷۵ کامپیوتر را در ۵۲ شبکه از کار انداخته بود.
برخی معتقدند اگر این پسر بچه از تمام قدرتش استفاده می کرد می توانست آسیبی به مراتب جدی تر به شبکه وارد کند. عده ای دیگر نیز معتقدند این بچه بازیگوش نه تنها مبتکر و باهوش نبوده است بلکه با وارد کردن یک نسخه کامپیوتری به شبکه فقط توانسته است آن را پر از دیتاهای آشغال کند.
بازی با دم شیر
در نوامبر سال ۲۰۰۲ “گری مک کینون” انگلیسی به اتهام نفوذ به بیش از ۹۰ سیستم کامپیوتری نظامی آمریکا در انگلیس دستگیر شد. وی در حال حاضر تحت محاکمه در دادگاه انگلیس است و آمریکا خواهان استرداد وی به این کشور است.
و اما کلاه سفیدها
فراموش نکنید که به ازای هر کراکری که به دنبال خراب کاری و یا تفریح شخصی است، یک هکر هم وجود دارد که در سیستم ها جستجو می کند تا چیزی برای به اشتراک گذاشتن با دیگران پیدا کند. از این افراد که به هکرهای کلاه سفید معروف هستند می توان به “ریچارد استالمن” که پایه گذار جنبش نرم افزار رایگان است و ایده نرم افزارهای اپن سورس را رواج داد، اشاره کرد. “استیو ووزنیاک” که تصمیم گرفته بود خودش یک کامپیوتر بسازد چون نمی توانست یک کامپیوتر بخرد، “لینوس توروالدس”، خاق لینوکس، “دنیس ریچی” و “کن تامسون”، که زبان C++ را ابداع کرد، نیز از جمله هکرهایی هستند که کلاهی به رنگ سفید بر سر دارند!
منبع: ضمیمه کلیک